DOBRODOŠLI

Mašina muzička školica

Mašina muzička školica postoji od 1. oktobra 2014. godine i organizuje časove klavira i pevanja za sve uzraste (predškolski uzrast 4-6, školski uzrast i odrasli). Nastava se održava najčešće individualno, ili u malim grupama (od 2 do 5 učenika) dva ili tri puta nedeljno, u zavisnosti od uzrasta i želje učenika. Časovi traju pola sata za uzrast do devete godine, a starijim uzrastima časovi traju 45 minuta. Nakon ovladavanja osnovnim tehnikama sviranja na instrumentu, odnosno pevanja, polaznici će moći da biraju u kom muzičkom pravcu će se kretati njihovo dalje usavršavanje (klasična, džez, pop, rok, folklorna, muzika iz crtaća, igrica ili filmova). Upisi za individualnu nastavu traju tokom cele godine.

Vaša Mašina Muzička školica, Kragujevac.

Predavači

Marija Mošić

Marija Mošić je rođena 19.07.1987. u Kragujevcu. U Kragujevcu završava nižu muzičku školu na odseku za klavir i upisuje srednju muzičku školu dr Miloje Milojević. Završava 2006. godine na odseku muzički saradnik i iste godine upisuje „Filološko umetnički fakultet“ u Kragujevcu gde diplomira 2011. na odseku muzički umetnik (muzički pedagog) i upisuje master na istoimenom fakultetu. Završava master na predmetu „Harmonija sa harmonskom analizom“ i dobija zvanje master teoretičar umetnosti 2014. i iste godine osniva „Mašinu muzičku školicu“. U „Mašinoj muzičkoj školici“ radi sa talentovanim učenicima koje sprema za upis u osnovnu ili srednju muzičku školu, kao i za razna takmičenja i nastupe u toku godine.

Nakon studija je radila i kao zamenik profesora solfeđa u muzičkoj školi „dr Miloje Milojević“ u Kragujevcu, Prvoj kragujevačkoj gimnaziji kao zamenik profesora muzičkog vaspitanja i godinu dana u srednjoj školi „Nikola Tesla“ u Batočini kao profesor muzičkog vaspitanja u kome je vodila školski hor sa kojima je imala nastupe u sklopu škole i kulturnom centru u Batočini.
Paralelno sa radom u „Mašinoj muzičkoj školici“ radi i u dramskom studiju „Petar Pan“ kao učiteljica pevanja i korepetitor glumcima u mjuziklima i raznim drugim nastupima koji uključuju pevanje, koji povremeno nastupaju u „Pozorištu za decu Kragujevac“. Sa mjuziklom „Oliver Tvist“ za koji je pisala sopstvene aranžmane prilagođene dečjim glasovima i bila korepetiror na klaviru pri izvođenju uživo pred žirijem osvojili su nagradu za najbolju predstavu u celini na međunarodnom festivalu dečijih i omladinskih predstava na kome je žiri posebno pohvalio rad na muzičkom delu.

Sa akademskim kamernim horom „Liceum“ čiji je redovni član od 2016. godine učestvuje na mnogobrojnim nastupima i koncertima u Srbiji, a tako i inostranstvu, kao i u organizaciji međunarodnog festivala kamernih horova i vokalnih ansambala koji se održava svake druge godine u Kragujevcu, i čiji je domaćin akh „Liceum“.
Aktivno posećuje seminare iz oblasti muzičke pedagogije, solfeđa i metodike nastave muzičke kulture, među njima i završen „Uvodni kurs o osnovama muzikoterapije“.

Agnes Sekelj

Agnes Sekelj rođena je u Beogradu 1991. godine.  U rodnom gradu Kovinu, završava osnovnu školu i u Smederevu nižu muzičku školu „Kosta Manojlović“  na odseku  za klavir.  U Pančevu u muzičkoj školi „Jovan Bandur“ zatim završava teoretski odsek 2010. godine i iste godine  upisuje „Filološko- umetnički fakultet „ u Kragujevcu, na odseku muzička pedagogija.  Diplomira 2014. godine i  iste upisuje master studije na istoimenom fakultetu.


Na početku studija priključuje se gradskom akademskom horu  “Liceum”, sa kojima deli uspešne nastupe i kao solista . 

Od 2014. godine takođe postaje stalni član “Kragujevačkog pevačkog društva” i nastupa u gradovima Srbije, i inostranstva. Redovni je član i crkvenog hora u Kragujevcu sa kojim ima mnogobrojnr nastupe i koncerte. Trenutno je i na studijama solo pevanja „Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu, gde aktivno nastupa i osvaja mnogobrojne nagrade.  Sa pomenutim horovima beleži brojne nastupe u inostranstvu (Rumunija, Slovenija, Austrija, Nemačka, Turska, Španija, Italija..)


Nakon studija radila kao zamena nastavnika muzičke kulture u osnovnim školama “Vuk Karadžić” i “Treći Kragujevački bataljon” u Kragujevcu, kao i u nižoj muzičkoj školi u Jagodini kao zamena nastavnika klavira.

Dobitnik je brojnih nagrada i zahvalnica za pojedina  učešća na  seminarima, od kojih bi izdvojila – seminar za dirigente održan u Ankari, kao i u okviru pevanja – rad sa primadonom Radmilom Bakočević (Srbija) , i Ksenijom Lukić (Nemačka).